Alföldi Civilekért Alapítvány

Az alapítvány a hálózat tagszervezete

Adószám: 18364963-1-03

 

Untitled Document

 

Közép-Európai civil konferencia Kecskemét 2017. október 12-14.A Kecskeméti Civil Kerekasztalok szervezésében nemzetközi civil konferencia kerül megrendezésre 2017. október 12-14. között Kecskeméten.
A konferencia célja: a demokratikus civil párbeszéd és tapasztalatcsere fórumának kialakítása, hagyományteremtési szándékkal.
A konferencia előadásai a kelet-közép-európai országok civil társadalmainak fejlődését vizsgálják a rendszerváltás után, beszámolnak a társadalmi részvétel erősödésének tapasztalatairól.A konferencia tervezett programja letölthető ITT.
Részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezési lap letölthető ITT.

 

 

 

Meghívó

A Bács-Kiskun Megyei Ismeretterjesztő Társulat „Tudás, hagyomány, közösség” című programsorozatának (EFOP 1.3.5-16) következő állomásaként hallgathatják meg az érdeklődők
Dr. Harsányi Ernő kandidátus
Generációk közötti kommunikáció – önkéntesség a közösségépítésben" című előadását.

Az előadásra elsősorban a Kecskeméti Harmadik Kor Egyeteme egykori és jelenlegi hallgatóit várják a szervezők, de a program minden érdeklődő számára nyitott.

Az előadás időpontja:
2017. augusztus 21. (hétfő) 10-12 óra

Az előadás helyszíne:
Tudomány és Művészetek Háza, Kerényi József terem (Kecskemét, Rákóczi út 2.)

Szeretettel várjuk rendezvényünkre!

2017. 08.03.

a

 

 

 

Parola 2017/1. száma

Az adattar.net/parola oldalán már olvasható/letölthető a Parola 2017/1. száma. Benne, többek között, az alábbiak:

Lányi András a szabadságról, Gyüttmenteknek
Közösségfejlesztői szerepfelfogások és munkamódok közösségeket érintő radikális mértékű változásokban I.
SZERVEZZ ÉS SZERVEZŐDJ!
Esélyeink az érdekképviseletben – területfoglalók egy kistelepülésen
Prága: udvar-rekonstrukció és lakossági részvétel – Nemzetközi kitekintés
Kisközösségi rádiózás fiatalokkal és civilekkel a CIRMI-ben

Továbbra is várjuk az írásokat a következő, illetve a 2017 nyarán
megjelenő, helyi/közösségi gazdaságfejlesztéssel foglalkozó tematikus
számba.

Farkas Gabriella

email: farkasgabi@kkapcsolat.hu
mobil: 30-5979059
skype: farkasgabbi

2017. 04.12.

a

 

 

 

Közösségfejlesztők Egyesületének ajánlata

 

az EFOP- 1.5.2-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben”, és az EFOP-1.5.3-16  „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” projektekhez

Az 1989-ben alakult Közösségfejlesztők Egyesülete az elmúlt 28 év alatt a közösségfejlesztés módszertanának kidolgozásáért, fejlesztéséért, a közösségfejlesztő szakma önállósodásáért dolgozott. Ennek érdekében kísérleti projekteket valósított meg, amelyek fókuszai mindig máshol voltak: a település teljes lakossága, az ifjúság, a mélyszegénységben élők, idősek, intézmények és szakemberek stb. Az előző témákból születtek módszertani leírások, szakmai elemzések, felépült a Közösségfejlesztők Egyesülete, mint engedéllyel rendelkező felnőttképzési intézmény, amelynek képzési kínálatában megtalálhatóak szakembereknek és helyi embereknek szóló képzések egyaránt. Jól megfogalmazott igény esetén a korábbi gyakorlatunknak megfelelően szükségletre szabott  képzési programokat is kidolgozunk, engedélyeztetünk és megvalósítunk.

 

A fent említett két pályázati kiíráshoz az alábbi területen teszünk konzultációs, képzési és mentorálási ajánlatot:

  • A humán közszolgáltatások szakember ellátottságának fejlesztése: szakmaközi, intézményközi együttműködések fejlesztése a különböző humán szakemberek és intézmények, valamint a különböző szektorok között. Már meglévő, engedéllyel rendelkező képzéseink (Közösségfejlesztő, Közösségi mentorálás) segítségével a térségekben dolgozó szakemberek felkészítése a közösségi munkára, a közösségi alapú szolgáltatásfejlesztésre. Szakértő biztosításával a szakmaközi, intézményközi együttműködés megtervezése, és a fejlesztési folyamat lebonyolítása.
  • A mélyszegénységben élők közösségi integrációjának módszertana: képzésekkel (Peremhelyzetű és kirekesztett csoportokkal végzett szociális és közösségi munka) és a képzést követően személyes és csoportos mentorálással a szakemberek felkészítése a közösségi integráció módszertanából. Közösségfejlesztő szakemberek biztosításával közösségi folyamatok megtervezése és megvalósítása. A helyi emberek számára közösségi munkára felkészítő képzések (Közösségi munka, Helyi közösségek képzése).
  • Közösségi terek közösségi módon történő működtetése: szakemberek biztosítása az intézményműködtetés átalakításához, illetve az abban dolgozó szakemberek felkészítése és a folyamat során szakmai támogatása konzultációkkal.  
  • A fiatalokkal végzett közösségfejlesztői munka: szakemberek biztosítása az ifjúsági közösségfejlesztési programok megtervezéséhez és azok megvalósításához. Képzésekkel (Közösségi munka, Közösségfejlesztő) a fiatalok felkészítése a közösségi munkára.  
  • Közösségek egészségfejlesztése: a települési szintű egészségtervek, prevenciós programok tervezéséhez és megvalósításához tanácsadás biztosítása. 

 

 Referenciáink:

    
További információkért, részletes tervek kidolgozásáért keresse Egyesületünket:
Email cím: kofe@kkapcsolat.hu
Telefon: Kovács Edit 30/359-1678, Molnár Aranka 30/252-9121 

2017. 03.20.

a

 

 

 

Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum márciusi hírlevele itt tekinthető meg.

2017. 03.20.

a

 

 

 

"Nők kékben” fotókiállítás

Kedves Szülőtársaink, Pedagógusaink, Segítőink, Barátaink, Támogatóink!
Tisztelt Érdeklődők!

Szeretettel meghívjuk Önöket, meghívunk Bennetek a „Nők kékben” című fotókiállítás ünnepélyes megnyitójára.
Helyszín: a Malom Központ 2. emelete (Kecskemét, Korona u. 2.)
Időpont: 2017. március 22. 17 óra

A vándorkiállítást az Autisták Országos Szövetsége indította útjára 2015. április 2-án, az Autizmus Világnapján, és eddig – egyebek között – Budapesten, Szegeden, Székesfehérváron, Salgótarjánban, Nagykanizsán és Székelyudvarhelyen láthatták az érdeklődők. Kecskemét a vándorkiállítás utolsó állomása.

A kiállított képeken Komka Péter fotóriporter lencséjén keresztül elevenedik meg – szerethető, emberközeli módon – négy, autista gyermeket nevelő édesanya és egy fiatal autista lány élete.

A kiállítás április 9-ig tekinthető meg.Szeretettel vár MINDENKIT a program helyi szervezője:
a kecskeméti Autista Gyermekekért Egyesület
http://agye.hu/

 

2017. 03.15.

a

 

 

 

 

Alföldi Civilekért Alapítvány - 6000 Kecskemét Hoffmann János utca 11. - 06-30/38-20-661

2010 © katibi